Over Vrwrts

Waar Vrwrts voor staat

Vrwrts richt zich op (maar beperkt zich niet tot) (indie)electronic en beatdriven bands en artiesten. Onze thuisbasis is Rotterdam.

Vrwrts richt zich niet op kwantiteit maar kwaliteit.
Het is niet ons grootste doel om als eerste over een track te posten. Soms belichten we zelfs muziek die door de ‘blogosphere’ als oud (1-2 maanden oud) zal worden gezien. We posten over iets wat we denken dat het waard is om naar te luisteren, ongeacht of het oud of nieuw is.

We zijn ook gespecialiseerd in het belichten van Nederlandse en Rotterdamse acts en producers die volgens ons interessant zijn en passen bij de sound die waar wij ons op richten.


Hoe het begon

Ik heb het altijd leuk gevonden om mensen te tippen over nieuwe muziek en ik heb altijd al een muziek blog willen beginnen. Het idee ontstond oorspronkelijk 10 jaar geleden maar heb dit nooit verder uitgebouwd, tot vandaag. Ik heb geen journalistieke achtergrond (behalve dat ik een tijdje actief was als muziekredacteur voor wat hobbymatige projecten) en ik ben ook niet van plan lange recensies te schrijven of artikelen die de diepte in gaan. Ik zal alleen een korte introductie geven en laat de muziek voor zich spreken.

Dit is mijn persoonlijke playlist die ik update sinds 2010. Wekelijks voeg ik nieuwe tracks toe van nieuwe releases en artiesten. Door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld in een meer electronic georiënteerde playlist.

En dit is de ‘Chill, Dreamy & Sexybeats’ playlist: