Deze Vrijdag en Zaterdag is het weer tijd voor het Pitch festival in Amsterdam, mogelijk het meest interessante festival van de afgelopen jaren als het op (experimenteel) electronisch gebied neer komt. Elk jaar staat het programma bomvol kwaliteit van zowel nieuw talent als gevestigde namen. Wij zullen dit jaar de Vrijdag bezoeken en belichten hieronder een aantal namen die het waard zijn om te checken:

Allereerst, de grote namen, ik denk niet dat deze nog een introductie nodig hebben:
James Blake, Hot Chip, Kaytranada, Flume, Rustie en Simian Mobile Disco.

LIDO / 20:30 – 21:30 / Gashouder
Lido is een uit Noorwegen afkomstige producer en tevens een vriend van Cashmere Cat. Verwacht een energieke set vol met bangers en eigenzinnige beats en grooves.

TĀLĀ / 19:10 – 20:00 / Transformatorhuis
Iedereen weet dat we groot fan zijn van deze uit Londen afkomstige producer met Iraanse roots. Haar nummer staan vol van de positieve vibes, grote beats en interessante twists en geluiden. Toen we “Serbia” vorig jaar voor het eerst hoorden bracht dit een glimlach op ons gezicht die de dagen erna er niet meer af ging. Dit is haar eerst Europese show en zelfs pas haar derde show.

PORTICO / 20:50 – 21:59 / Transformatorhuis
Portico zijn al een tijdje bezig, maar een recente reincarnatie duwde hen meer richting een meer elecronisch geluid. Voor hun laatste album werkten ze samen met zangers zoals Alt-J’s Joe Newman, Jamie Woon en Jono McCleery, die ook de zang tijdens de live shows voor zijn rekening zal nemen. Interessant en dromerig.

LA Priest / 20:30 – 21:25 / Westerunie
We schreven al eerder over Sam Dust’s nieuwste project LA Priest hier. Erg nieuwsgierig hoe hij het er live vanaf zal brengen.

SOPHIE / 01:15 – 02:15 / Transformatorhuis
We hebben SOPHIE al eens live aan het werk gezien en dat is zeker het bezoeken waard. Zijn eigenzinnige, high-pitched, energieke pop producties zullen je binnen no time laten mee dansen en zingen.

DANNY L. HARLE / 00:00 – 01:15 / Transformatorhuis
Een beetje gerelateerd aan SOPHIE, omdat ze beide Hannah Diamond laten zingen op tracks en die typische, originele PC Music sound hebben. Deze Londense producer is ook ‘acoustic and electronic composer’ en schreef al voor klassieke uitvoeringen, film, television en dans.

GARDEN CITY MOVEMENT / 15:50 – 16:45 / Transformatorhuis
Over dit trio uit Israel schreven we ook eerder, zie hier. Pitch beschrijft hen als ‘best of both worlds’, omdat ze club-vriendelijke basshappy synthpop mixen met meer experimentele indie-electronica en slowjams. Daar hebben ze zeker gelijk in.

ZES / 18:20 – 19:20 / Westerliefde
Het geluid van deze Nederlandse producer is experimenteel, melodieus and melancholisch. Verwacht future beats en (post)dubstep maar dit alles met gebruik van zelf opgenomen samples.

En als je de avond/nacht wil eindigen met wat kwaliteits house, check dan Hunee en Antal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − tien =