Het is alweer bijna tijd voor Motel Mozaique, het twee-daagse festival in Rotterdam wat dit jaar plaats zal vinden op Vrijdag 10 + Zaterdag 11 April. “De Stichting Motel Mozaïque organiseert jaarlijks een aantal bijzondere culturele programma’s, waarvan het gelijknamige festival ondertussen is uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd evenement. In 2004 is Motel Mozaïque tot ‘Beste Festival’ uitgeroepen door de Vereniging Nederlandse Poppodia & Festivals. Motel Mozaïque is ontstaan én gevestigd in Rotterdam.”

Vrwrts zal een aantal tips geven van acts die je dit jaar eigenlijk niet mag missen. Bij deze ook props voor het artwork en de huisstijl, zoals geïntroduceerd door Hats and Tales vorig jaar. Tijden zijn niet definitief, check www.motelmozaique.nl voor up-to-date informatie!

Låpsley // Zaterdag 11 April, 20:30, Gouvernestraat
Ik geloof niet dat deze dame nog een introductie nodig heeft. De Britse Holly Lapsley Fletcher beleefde haar grote doorbrak vorig jaar. Afgelopen Januari bracht ze de “Understudy” EP uit die het prachtige “Falling Short” bevat.

Fyfe // Zaterdag 11 April, 19:30, Rotown
Deze lijst staat vol met Britse acts. Londoner Paul Dixon is beter bekend als Fyfe en is al jarenlang hard aan de weg aan het timmeren. Zo bracht hij al eerder een album uit onder zijn eigen naam. “Control” is zijn tweede album (uitgebracht op 6 Maart) maar ditmaal verschenen onder de naam Fyfe. “Solace” is een erg goede track.

Purity Ring // Zaterdag 11 April, 00:00, Rotterdamse Shouwburg, Main
Een van de grootste namen op de line-up dit jaar is het Canadese electropop duo Purity Ring. Deze keer komen ze terug omdat ze zojuist hun tweede album “Another Eternity” hebben uitgebracht. Beluister het catchy “Begin Again” hieronder.

Denai Moore // Zaterdag 11 April, 23:00, Paradijskerk
Denai Moore heeft de perfecte warme stem voor deze indie-folk liedjes geïnspireerd door namen als Feist en Bon Iver. Ze staat ook bekend om haar samenwerkingen met producers als SBTRKT en Astronomyy, hoewel ze deze nummers vermoedelijk niet zal spelen. Beluister naar “Blame” van haar binnekort te verschijnen debuutablum “Elsewhere”. Als een bonus ook de Astronomyy track “All I Need”.

Aquilo // Vrijdag 10 April, 23:00, Rotterdamse Schouwburg: Hall
Aquilo zijn Tom en Ben uit Engeland en ze hebben een aantal mooie, slow-burning chillwave tracks op hun naam staan, zoals “I Gave It All” afkomstig van hun “Human” EP.

Sea Change // Zaterdag 11 April, 19:15, Rotterdamse Schouwburg: Hall
‘Electronic dream pop’ omschrijft perfect het geluid van het uit Noorwegen afkomstige Sea Change. Beluister “Above” van het album “Breakage”.

Nimmo // Vrijdag 10 April, 21:45, Rotown
Leuke energieke indiepop liedjes van het Britse Nimmo waarvan Sarah en Reva de frontdames zijn. Ze zijn ook al geremixt door een aantal van mijn favoriete house producers, Sidney Charles en Santé, en ook door Hot Chip bandlid Joe Goddard. Luister naar “Jaded” hieronder.

Lapalux // Vrijdag 10 April, 00:00, Perron
Lapalux oftewel Stuart Howard speelde al eerder op het festival in 2013. Hij is nu terug met een nieuw album en zal optreden in Perron, wat kort hierna haar deuren zal sluiten. Beluister het geweldige en groovy “Don’t Mean A Thing” afkomstig het te verschijnen (7 April) album “Lustmore”.

BRNS // Vrijdag 10 April, 20:30, Gouvernestraat
BRNS is een band uit Brussel die het best geplaatst kan worden in het ‘art-rock’ hokje. Ze doen me af en toe denken aan het Schotse Errors, maar dan met minder electronische elementen. Beluister “Many Chances” van het album “Patine”.

Yumi Zouma // Vrijdag 10 April, 21:00, Rotterdamse Schouwburg – Hall
Het uit Nieuw-Zeeland afkomstige Yumi Zouma maakt aanstekelijke indie-pop liedjes. In 2014 kwam al een self-titled EP uit en deze maand kwam de tweede EP “II” uit. Doet het perfect op een lentedag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =